Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2020 - Στις 32,6 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2020 - Στις 32,6 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία της Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/5) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 32,6 μονάδες, έναντι 47,8 μονάδων τον Μάρτιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 32,8 μονάδες.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις τα οποία είχαν δημοσιευθεί τον περασμένο μήνα, στις 32,9 μονάδες.
Οι υποδείκτες παραγωγής, νέων παραγγελιών και απασχόλησης κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία συρρίκνωση των τελευταίων 28 ετών, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τη ζήτηση από το εξωτερικό υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες, αυτός παρέμεινε χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων ετών, καταγράφοντας ωστόσο οριακή άνοδο σε σύγκριση με τον Μάρτιο.
«Το ερώτημα που εκκρεμεί είναι το πόσο μεγάλο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, και ποιοι κλάδοι μπορούν να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια», δήλωσε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Οι πιέσεις αυξάνονται, και όσο περισσότερο παραμένει σε lockdown η παγκόσμια οικονομία τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ζημίες για τη βιομηχανία, ενώ θα αυξάνεται η πιθανότητα περαιτέρω περικοπών στις θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο κ. Dobson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης