Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά επτά ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 43,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Σε χαμηλά επτά ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2020 - Στις 43,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης PMI του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2013
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/4) στοιχεία της Markit, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 43,2 μονάδες, έναντι 49,8 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2020, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περαιτέρω πτώση του δείκτη στις 42,9 μονάδες.
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2013, παραμένοντας σε μεγάλη απόσταση από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, οι υποδείκτες που αφορούν την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008, όταν είχε ξεκινήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Η προσφορά αγαθών μειώνεται, και ο χρόνος παράδοσης των προμηθευτών επιμηκύνεται έντονα», αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το προσωπικό του κλάδου αδυνατεί να εργαστεί εν μέσω κλεισίματος των εργοστασίων».
«Οι περιορισμοί των μετακινήσεων και τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης έχουν καταπνίξει τη ζήτηση, προκαλώντας ένα διπλό πλήγμα στην οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Kerr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης