Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 52,5 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 52,5 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2019
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε η δραστηριότητα στον κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/3) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,5 μονάδες, έναντι 53,3 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Μόλις ένας από τους έξι υποδείκτες του κλάδου υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης PMI να διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2019.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, σημειώθηκε επιβράδυνση στις 50,7 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον Ιανουάριο.
«Αν και τα στοιχεία του Φεβρουαρίου αποκάλυψαν τον ξεκάθαρο και άμεσο αντίκτυπο του κορωνοϊού στην εξωτερική και την εγχώρια ζήτηση, η εγχώρια αγορά αποδείχθηκε ανθεκτική, βοηθώντας τον κλάδο υπηρεσιών να επιτύχει περαιτέρω ανάπτυξη», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης