Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Βελτιώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 48 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Βελτιώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 48 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα τελικά στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (2/3) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48 μονάδες, έναντι 45,3 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέφραψε άνοδο για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο ρυθμός πτώσης των νέων παραγγελιών σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών πλησίασε κοντά στη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία δηλώνει στασιμότητα, παρά το γεγονός ότι οι νέες εξαγωγές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών.
Παράλληλα, ο υποδείκτης στελέχωσης του κλάδου παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε κοντά στα υψηλά δεκαεπτά μηνών του Ιανουαρίου.
«Παρά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στις εξαγωγές και τις αλυσίδες εφοδιασμού, ο μεταποιητικός κλάδος της Γερμανίας κατάφερε να πλησιάσει τη σταθερότητα τον Φεβρουάριο, καθώς η πτώση στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες μετριάστηκε, δεχόμενη βοήθεια από τα σημάδια σταθερότερης εγχώριας ζήτησης», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
«Αν και υπήρξαν ενδείξεις διακοπής της αλυσίδας εφοδιασμού που επηρέασαν την αγοραστική δραστηριότητα ορισμένων επιχειρήσεων, ο αντίκτυπος στην παραγωγή ήταν περιορισμένος», πρόσθεσε ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης