Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 5 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2020 - Στις 54,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 5 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2020 - Στις 54,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2019
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανάι τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία της Markit, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες, έναντι 52,9 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2020, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2019.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο του 2019, ενώ παρόμοια ήταν η αύξηση και για τον υποδείκτη απασχόλησης, λόγω της υψηλότερης ζήτησης.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αιδιοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες κατέγραψε άνοδο για τρεις συνεχόμενους μήνες.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο μεταποιητικός κλάδος, σημειώθηκε άνοδος στις 51,2 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον Δεκέμβριο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 51,1 μονάδες.
Σύμφωνα με τη Markit, η βελτίωση του σύνθετου δείκτη οφείλεται τόσο στην επέκταση του κλάδου υπηρεσιών, όσο και στην επιβράδυνση της συρρίκνωσης στον μεταποιητικό κλάδο.
«Ο κλάδος υπηρεσιών πραγματοποίησε μία θετική εκκίνηση για το νέο έτος, γεγονός που προσφέρει έναν ευπρόσδεκτο καθησυχασμό ότι η εγχώρια οικονομία έχει παραμείενι σε μεγάλο βαθμό ανθετική απέναντι στις αδυναμίες του μεταποιητικού κλάδο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης