Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Το 97% των οικονομικών διευθυντών φοβούνται ύφεση στις ΗΠΑ για το 2020

tags :
Newsweek: Το 97% των οικονομικών διευθυντών φοβούνται ύφεση στις ΗΠΑ για το 2020
Η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ αποτελεί ένας από τους βασικούς παράγοντες ανησυχίας
Εξαιρετικά ανήσυχο είναι το 97% των CFOs (Corporate Financial Officers) στις ΗΠΑ, καθώς δεν διστάζουν να εκφράσουν τους φόβους τους για διολίσθηση της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση το 2020, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Newsweek.
Σημειώνεται ότι το 88% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι οικονομικοί διευθυντές εταιρειών με ετήσιο τζίρο άνω του ενός δισ. δολαρίων, ενώ την έρευνα πραγματοποίησε η Deloitte.
Ο κύριος λόγος για την απαισιοδοξία των κορυφαίων στελεχών είναι ένας τυχόν συνδυασμός επιθετικής εμπορικής πολιτικής και επιβολής νέων δασμών, ενώ εκφράζουν ανησυχίες τόσο για πιθανή πολιτική αβεβαιότητα και εν γένει μία γενικευμένη αστάθεια.
Σαφώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις ανησυχούν και για το γεγονός ότι το 2020 είναι προεκλογικό έτος στις ΗΠΑ, ενώ εκτιμούν ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα συνεχίσει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και προβλέπουν ότι το δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει της ίδιας έρευνας, το 2018 το 88% των CFOs είχε εκφράσει φόβους για σημαντική υποχώρηση της αμερικανικής οικονομίας ή ακόμη και ύφεση, αλλά τελικά διαψεύσθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης