Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2019 - Στις 49,3 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2019 - Στις 49,3 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2014
Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/12) στοιχεία της Markit, καθώς ο δείκτης υποχώρησε ξανά κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα τελικά στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις στις 48,6 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών, καθώς ο υποδείκτης που αφορά τις νέες εργασίες διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016.
Η ζήτηση από το εξωτερικό αποδείχθηκε ιδιαίτερα αδύναμη, καθώς η μηνιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2014, εν μέσω έλλειψης σαφήνειας για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης στελέχωσης του κλάδου παρέμεινε σταθερός, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, ο οποίος περιλαμβάνει και τον μεταποιητικό κλάδο, καταγράφηκε επίσης πτώση στις 49,3 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 48,5 μονάδες.
«Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI του Νοεμβρίου δείχνουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε αστάθεια το τελευταίο τρίμηνο του 2019, με την παραγωγή του κλάδου υπηρεσιών να υποχωρεί ξανά μετά από μία μικρή περίοδο σταθεροποίησης», τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Moore, διευκρινίζοντας ότι «η έλλειψη ζήτησης παραμένει στο επίκεντρο των επιχειρηματικών δαπανών».
«Η ασθενέσθερη παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, μαζί με την έλλειψη ανάπτυξης στον κλάδο υπηρεσιών, σημαίνει ότι ο σύνθετος δείκτης PMI παραμένει σταθερός με τις εκτιμήσεις για αύξηση του ΑΕΠ με τριμηνιαίο ρυθμό γύρω στο 0,1%», πρόσθεσε ο κ. Moore.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης