Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,2 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2019 - Στις 51,2 μονάδες ο PMI
Οι σύνθετος δείκτης PMI παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/10) στοιχεία της Markit, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να παραμείνει κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Συγκρκσιμένα, ο δείκτης PMI του κλάδου υπηρεσιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, και συγκεκριμένα στις 51,2 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 51,4 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 41,9 μονάδες, έναντι 41,7 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 42 μονάδες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να καταγράψει οριακή άνοδο στις 48,6 μονάδες, έναντι 48,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 48,8 μονάδες.
Σύμφωνα με τον Markit, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση γα το σύνολο των γερμανικών επιχειρήσεων κατέγραψε πτώση για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύνθετος δείκτης PMI απομακρύνθηκε από τα χαμηλά άνω των έξι ετών, στα οποία είχε υποχωρήσει τον προηγούμενο μήνα.
«Οι ελπίδες για επιστροφή της ανάπτυξης στη Γερμανία το τελευταίο τρίμηνο έχουν καταρρεύσεις από τα προκαταρκτικά στοιχεία του Οκτωβρίου, τα οποία δείχνουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώνεται περαιτέρω, και η υποκείμενη ζήτηση εξακολουθεί να υποχωρεί», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο μεταποιητικός κλάδος παραμένει ο αδύναμος κρίκος, αν και υπάρχουν ορισμένα ενθαρρυντικά σημάδα με τους ρυθμούς πτώσης στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες να μετριάζονται και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη να βελτιώνεται σε υψηλά τεσσάρων μηνών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης