Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Περαιτέρω άνοδο σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 52,1 μονάδες ο PMI

tags :
Κίνα: Περαιτέρω άνοδο σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 52,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,1 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 51,7 μονάδες.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη συνολική δραστηριότητα των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα στην Κίνα, ενισχύθηκε στις 51,6 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον Ιούλιο του 2019.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες επιχειρήσεις παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, ενώ επιβράδυνση σημείωσε ο υποδείκτης νέων εξαγωγών, παραμένοτνας ωστόσο επίσης πάνω από τις 50 μονάδες.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την απασχόληση, σημειώθηκε περαιτέρω επιτάχυνση, γεγονός που υποδεικνύει την ενισχυμένη ικανότητα του κλάδου υπηρεσιών να στελεχώνει νέο προσωπικό.
«Η οικονομία της Κίνας εμφανίζει ξεκάθαρα σημάδια ανάκαμψης τον Αύγουστο, ιδιαίτερα στον τομέα της απασχόλησης», τόνισε ο αναλυτής της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, διευκρινίζοντας ωστόσο «ότι οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ εξακολοθούν να επηρεάζουν τον κλάδο και η αισιοδοξία των επιχειρήσεων παρέμεινε υποτονική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης