Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε για 7ο μήνα ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 47 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησε για 7ο μήνα ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 47 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών
Συρρίκνωση για έβδομο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/9) στοιχεία της Markit, καθώς η πτώση της ζήτησης επηρέασε τις προοπτικές για τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες, έναντι 46,5 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με την παραγωγή του κλάδου αυξήθηκε στις 47,9 μονάδες, έναντι 46,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας για έβδομο συνεχόμενο μήνα κάτω από τις 50 μονάδες, ενώ ο υποδείκτης νέων παραγγελιών κατέγραψε πτώση για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, καταγράφηκε σημαντική πτώση στις 50,6 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2012.
«Οι παραγωγοί στην Ευρωζώνη υποφέρουν καθώς η καλοκαιρινή πτώση στην μεταποιητική παραγωγή συνεχίστηκε τον Αύγουστο», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η αξισημείωτη επιδείνωση της αισιοδοξίας για το επόμενο έτος δείχνει ότι οι εταιρείες αναμένουν ότι θα έρθουν χειρότερα».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι επιδεινούμενες συνθήκες παραγωγής σημαίνουν ότι ο τομέας παραγωγής αγαθών είναι πιθανό να λειτουργήσει ως αυξημένος παράγοντας πτώσης για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «οι εμπορικοί πόλεμοι και οι δασμοί παραμένουν η μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των παραγωγών, και η κλιμάκωση των παγκόσμιως εμπορικών συγκρούσεων των Αύγουστο ενθάρρυνε την περαιτέρω αποστροφή κινδύνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης