Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Το CDU μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, αν το SPD αποχωρήσει από τον Μεγάλο Συνασπισμό

Schaeuble: Το CDU μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, αν το SPD αποχωρήσει από τον Μεγάλο Συνασπισμό
Το SPD έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Αngela Merkel θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό αποφασίσει να αποχωρίσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfang Schaeuble.
Το SPD έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την απόφαση της ηγεσίας του να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά τις διαφωνίες της βάσης του, ενώ το κόμμα είναι διχασμένο σχετικά με το αν θα πρέπει να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό, μεταδίδει το Reuters.
Παράλληλα η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα να ορίσουν την Ursula Von den Layen, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και σύμμαχο της Merkel, νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει οξύνει την κατάσταση στο SPD.
«Αν το SPD, έπειτα από εσωτερική συζήτηση, αποφασίσει να αποχωρήσει από τον συνασπισμό πριν τον τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θα πρέπει να συνεχίζει να κυβερνά μόνη της», δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild.
Η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος ολοκληρώνεται το 2021.
«Οι μεγάλοι συνασπισμοί θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποτελούν μόνο εξαιρέσεις», τόνισε ο Schaeuble.
«Αλλά από το 2005 έχουμε δέκα χρόνια μεγάλων συνασπισμών. Προφανώς ήταν πολλά», εκτίμησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης