Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο 2019 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο 2019 - Στις 52,6 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών απομακρύνθηκε από τα υψηλά 7 μηνών στα οποία βρέθηκε τον Απρίλιο
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Markit, καθώς ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε ενισχυμένος για ακόμα έναν μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 55,4 μονάδες, έναντι 55,7 μονάδων τον Απρίλιο, ο οποίος και είχε αποτελέσει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποία προστίθεται και ο μεταποιητικός κλάδος, κατέγραψε επιτάχυνση στις 52,6 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον Απρίλιο του 2019 και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 52,4 μονάδες.
Ωστόσο, οι προοπτικές των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών για τους επόμενους μήνες κατέγραψαν σημαντική πτώση, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί σε χαμηλά πέντε μηνών, αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες που επικρατούν για την επιβράδυνση της οικονομίας.
«Η αγορά εργασίας στη Γερμανία συνεχίζει να χάνει τη δυναμική της», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «ενώ η εικόνα για την απασχόληση στον κλάδο υπηρεσιών παραμένει θετική, οι προσπάθειες των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου να μειώσουν την παραγωγική τους ικανότητα δείχνουν ότι η ανάπτυξη της απασχόλησης είναι στα ασθενέσθερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών».
Ο κ. Smith επεσήμανε ότι «ο κλάδος υπηρεσιών παραμένει προς το παρόν έναν βασικός πυλώνας για την οικονομία της Γερμανίας, επομένως είναι ανησυχητικό να βλέπουμε εταιρείες του κλάδου να αναφέρουν μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με μία επιβράδυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης