Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών τον Μάιο 2019 - Στις 52,7 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Υποχώρησε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών τον Μάιο 2019 - Στις 52,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης δραστηριότητας του κλάδου υπηρεσιών θα διαμορφωθεί στις 54,5 μονάδες
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 54 μονάδες.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός πως ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών μηνών, παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης που αφορά τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε με βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην πτώση των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τον συνολικό αριθμό νέων παραγγελιών υποχώρησε σε χαμηλά τριών μηνών, ενώ η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες συνέχισε την πτώση των τελευταίων μηνών, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
«Συνολικά, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έδειξε ορισμένα σημάδια επιβράδυνσης τον Μάιο», σχολίασε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «η απασχόληση και η αισιοδοξία των επιχειρήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής».
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποία περιλαμβάνεται και ο μεταποιητικός κλάδος, καταγράφηκε πτώση στις 51,5 μονάδες, έναντι 52,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης