Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Συρρικνώθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάιο του 2019 - Στις 48,6 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Συρρικνώθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάιο του 2019 - Στις 48,6 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του βρετανικού κατασκευαστικού κλάδου αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/6) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48,6 μονάδες, έναντι 50,5 μονάδων τον Απρίλιο του 2019, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν πως η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου θα καταγράψει επιτάχυνση στις 50,6 μονάδες.
Όπως αναφέρει η Markit, ο ασθενέσθερος τομέας του κλάδου ήταν αυτός των εμπορικών κτηρίων, καθώς η παραγωγή κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2017, εν μέσω ανησυχιών για το Brexit και τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας.
Παράλληλα, ο τομέας πολιτικών μηχανικών κατέγραψε πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο τομέα των κατοικιών παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πέμπτο μήνα στη σειρά.
Όσον αφορά τις νέες παραγγελίες στον κλάδο, σημειώθηκε πτώση σε σχέση με τον Απρίλιο, κυρίως εξαιτίας του ισχυρού ανταγωνισμού, της διστακτικότητας των πελατών και της μεγαλύτερης περιόδου μετατροπής των πωλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης