Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2019 - Στις 44,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάιο 2019 - Στις 44,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2012
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Markit, παραμένοντας σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 44,3 μονάδες, έναντι 44,4 μονάδων τον Απρίλιο του 2019, γεγονός που αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2012.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου κατέγραψε μικρότερη πτώση σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, λόγω της ισχυρότερης ανάπτυξης στον τομέα καταναλωτικών αγαθών.
Ωστόσο, ο τομέας ενδιάμεσων αγαθών σημείωσε μεγαλύτερη πτώση στην παραγωγή, ενώ οι νέες παραγγελίες και οι εξαγωγές κατέγραψαν επίσης πτώση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με την Markit, η πτώση στις εξαγωγές οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση που υπάρχει στην αυτοκινητοβιομηχανία, εξαιτίας των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τα αποθέματα υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με την απασχόληση διαμορφώθηκε χαμηλότερα για τρίτο μήνα στη σειρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης