Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκεαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/5) στοιχεία της Markit, παραμένοντας για έναν ακόμα μήνα πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, με τη Γερμανία να καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά δραστηριότητα μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η ταχύτερη ανάπτυξη στους τομείς κατοικιών και εμπορικών κτηρίων αντιστάθμισε τη συρρίκνωση που σημειώθηκε στον τομέα της πολιτικής μηχανικής, και η οποία ήταν η πρώτη πτώση από τον περασμένο Ιανουάριο.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα, με τους ρυθμούς ανάπτυξης ωστόσο να είναι οι ασθενέσθεροι που έχουν καταγραφεί αυτό το διάστημα.
Οι εταιρείας του κατασκευαστικού κλάδου συνέχισαν την αύξηση της στελέχωσης για έναν ακόμα μήνα, με τα επίπεδα απασχόλησης να είναι τα υψηλότερα από τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ μεταξύ των χωρών, η ταχύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Γαλλία.
Όσον αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ο σχετικός υποδείκτης παρέμεινε υψηλότερα σε σύγκριση με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο, αν και υποχώρησε ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Ο κατασκευαστικός κλάδος της ευρωζώνης σημείωσε μία ακόμα άνοδο στη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, δεχόμενος στήριξη από την επέκταση στις τρεις μεγαλύτερης οικονομίες της νομισματικής ένωσης», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Elito Kerr, προσθέτοντας ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν σε γενικές γραμμές συνεπής με τον Μάρτιο, καθώς η ανάκαμψη στη Γαλλία και η ταχύτερη άνοδος στην Ιταλία αντιστάθμισαν την αργή αύξηση στη Γερμανία».
«Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος υποτομέας ήταν αυτός της στέγασης, ο οποίος κατέγραψε την ισχυρότερη άνοδο της δραστηριότητας για το 2019 μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο κ. Kerr, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «υπήρξε επίσης μία μικρή αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ η εργασίας της πολιτικής μηχανικής υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο.
«Συνολικά, το τελευταίο σύνολο αποτελεσμάτων PMI έδειξε μία σταθερή επίδοση για τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς οι βασικοί δείκτες δραστηριότητας και νέων παραγγελιών παρέμειναν ισχυρότεροι από τους ιστορικούς μέσους όρους».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης