Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,5 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο της Βρετανίας βρέθηκε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο
Επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/5) στοιχεία της Markit, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,5 μονάδες, έναντι 48,9 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, σκαρφαλώνοντας πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο τομέας κατοικιών επεκτάθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ αντίθετα οι τομείς πολιτικών μηχανικών και εμπορικών κτηρίων σημείωσαν πτώση.
Ωστόσο, η πτώση που σημειώθηκε στους δύο τομείς ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
«Η επιστροφή στην ανάπτυξη θα είχε θεωρηθεί ένας θετικός μήνας για τον κατασκευαστικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η αδυναμία πέραν του τομέα των κακτοικιών δίνει περισσότερο από μία μικρή παύση για σκέψη», τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της Markit, Tim Moore, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η δραστηριότητα στους τομείς εμπορικών κτηρίων και πολιτικών μηχανικών παρέμεινε σε καθοδική πορεία τον Απρίλιο, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησε σε καθυστερήσεις στις αποφάσεις για τις δαπάνες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης