Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κοντά σε χαμηλά έξι ετών παραμένει ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 44,4 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Κοντά σε χαμηλά έξι ετών παραμένει ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 44,4 μονάδες ο PMI
Τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 μηνών
Άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/5) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμησι ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 44,4 μονάδες, έναντι 44,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2019, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Η οριακή επιτάχυνση οφείλεται κυρίως στην παραγωγή του κλάδου, ενώ αντίθετα ο τομέα επενδυτικών αγαθών κατέγραψε περαιτέρω επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης των τελευταίων δέκα ετών.
«Ο δείκτης PMI του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες χάρη στη μικρότερη πτώση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, ωστόσο μάλλον δε θα έχουμε σαφή εικόνα εάν η κάμψη του κλάδου έχει φτάσει στο τέλος της μέχρι να δημοσιευθούν τα στοιχεία του επόμενου μήνα», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
«Οι δυσκολίες στη βιομηχανία οχημάτων συνέχισαν να διαταρράσουν τον κλάδο μεταποίησης στη Γερμανία», πρόσθεσε ο κ. Smith, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «από τον τομέα ηλεκτρονικών και χημικών, μέχρι τα βασικά μέταλλα και τα μηχανήματα, οι επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς αισθάνονται τα αποτελέσματα της επιβράδυνσης της αυτοκινητοβιομηχανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης