Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση του κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019 - Στις 48,9 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση του κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019 - Στις 48,9 μονάδες ο PMI
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης PMI για τον κλάδο υπηρεσιών της Βρετανίας θα διαμορφωθεί στις 50,9 μονάδες
Σε χαμηλά άνω των δύο ετών υποχώρησε η δραστηριότητα για τον κλάδο υπηρεσιών της Βρετανίας για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 48,9 μονάδες, έναντι 51,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 50,9 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πρώτη φορά μετά από τον Ιούλιο του 2016, στον απόηχο του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι τιμές χρεώσεων αυξήθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Ιούνιο του 2017.
Η εγχώρια πολιτική αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit αποτέλεσε, σύμφωνα με την Markit, τον κύριο παράγοντα που επηρέασε τον κλάδο υπηρεσιών και την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Η πτώση στη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών υποδεικνύει ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας συρρικνώθηκε τον Μάρτιο, με την οικονομία να παραμένει στάσιμη για το πρώτο τρίμηνο συνολικά και να υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω πτώση τους επόμενους μήνες», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των σχετικών αποτελεσμάτων.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τόσο ο κλάδος υπηρεσιών όσο και ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκονται σε πτώση και ο μεταποιητικός κλάδος επεκτείνεται μόνο εξαιτίας της επείγουσας αποθεματοποίησης ενόψει του Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης