Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 ετών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2019 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 ετών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2019 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/3) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τόσο τον μεταποιητικό κλάδο όσο και τον κλάδο υπηρεσιών, υποχώρησε στις 51,5 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο μεταποιητικός κλάδος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 44,7 μονάδες, έναντι 47,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης συνολικής δραστηριότητας υποχώρησε στις 55,3 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον Φεβρουάριο.
«Η αβεβαιώτητα γύρω από το Brexit και τις εμπορικές σχέσεις ΗΠα και Κίνας, η επιβράδυνση στη βιομηχανία αυτοκινήτων και η γενικότερη ασθενέσθερη παγκόσμια ζήτηση συνεχίζουν να έχουν σημαντική επίδραση στις επιδόσεις του μεταποιητικού κλάδου, ο οποίος κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό συρρίκωνσης από το 2012», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Σημειώνεται ότι ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τη Γαλλία βρέθηκε επίσης κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, υποχωρώντας στις 48,7 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδων προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης