Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 51,9 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 51,9 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η συνολική επιχειρηματική δραστρηριότητα στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/3) στοιχεία της Markit, καθώς η επέκταση του κλάδου υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τον κλάδο υπηρεσιών και τον μεταποιητικό κλάδο συνολικά, σκαρφάλωσε σε υψηλά τριών μηνών, και συγκεκριμένα στις 51,9 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον Ιανουάριο και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 51,4 μονάδες.
Μάλιστα, ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 52,8 μονάδες, έναντι 51,2 μονάδων τον προγηούμενο μήνα, με τον δείκτη PMI να είναι υψηλότερος κατά 0,5 μονάδες σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Η συνολική παραγωγή της Γερμανίας σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, την ίδια στιγμή που η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Νοέμβριο του 2018.
Στον αντίποδα, ο σύνθετος δείκτης PMI που αφορά την Ιταλία υποχώρησε στις 49,6 μονάδες, ενώ επιβράδυνση σημειώθηκε στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στην Ισπανία.
Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα της Markit, οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου περιορίστηκαν εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων και των πολιτικών εντάσεων παγκοσμίως.
Παράλληλα, η συνολική απασχολήση του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε με «σταθερούς» ρυθμούς, ενώ τα στοιχεία της έρευνας είναι ισοδύναμα με αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,2% για τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης