Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI

tags :
Κίνα: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία της Markit για τον κλάδο υπηρεσιών επιβεβαίωσαν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών επεκτάθηκε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Markit, δεχόμενος πιέσεις από την πτώση των νέων παραγγελιών τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες, έναντι 53,6 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019, με τα στοιχεία της Markit να επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία επίσης έδειξαν επιβράδυνση στη δραστηριότητα του κλάδου.
Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, οι νέες παραγγελίες επεκτάθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τα λειτουργικά έξοδα συνέχισαν να αυξάνονται.
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μειώθηκε επίσης οριακά, ενώ υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το τρέχον έτος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τη συνολική δραστηριότητα τόσο του κλάδου υπηρεσιών όσο και του μεταποιητικού κλάδου, σημειώθηκε επιβράδυνση στις 50,7 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Οι κινεζικές εταιρείες εξακολουθούν να αναμένουν αύξηση της δραστηριότητας κατά το ερχόμενο έτος», σχολιάζει η έρευνα της Markit, προσθέτοντας ότι «η αισιοδοξία συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τα νέα προϊόντα, τα σχέδια επέκτασης των εταιρειών, τις μεγαλύτερες επενδύσεις και τις προσοδκίες ότι οι συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν».
Ωστόσο, η έρευνα σημειώνει ότι «το επίπεδο αισιοδοξίας υποχώρησε από τον Ιανουάριο, με την αισιοδοξία να μετριάζεται τόσο στον μεταποιητικό κλάδο όσο και τον κλάδο υπηρεσιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης