Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε χαμηλό 13 ετών η δημοτικότητα του Vladimir Putin, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις

Ρωσία: Σε χαμηλό 13 ετών η δημοτικότητα του Vladimir Putin, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Σε χαμηλό άνω των 10 ετών η δημοτικότητα του Vladimir Putin
Στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί από το 2006 υποχώρησε η δημοτικότητα του Προέδρου Vladimir Putin στη Ρωσία, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VICIOM του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης, η δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου κατρακύλησε στο 33,4%, όταν τον Δεκέμβριο του 2018 είχε φθάσει το 36,5%.
Το VICIOM έθεσε ευθέως το ερώτημα «ποιόν εμπιστεύεστε κατά την λύση σημαντικών κρατικών ζητημάτων», δίνοντας τη δυνατότητα στους ερωτηθέντες να επιλέξουν έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών.
Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν ο υπουργός Άμυνας Sergey Shoygu με 13,7% και ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov με 9,3% , ενώ η δημοτικότητα και των δύο πολιτικών εμφανίζεται μειωμένη κατά 2,3% και 2,4% αντίστοιχα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.
Παρόμοια δημοσκόπηση με την χρήση διαφορετικής μεθοδολογίας πραγματοποίησε το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης (FOM) διαιρώντας τους ερωτηθέντες σε εκείνους που εμπιστεύονται απόλυτα τον πρόεδρο και σε αυτούς που μάλλον τον εμπιστεύονται.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η δημοτικότητα του Vladimir Putin τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 60%, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 μειώθηκε στο 57%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης