Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα ο Kim Jong Un - Ζητά από τις ΗΠΑ να χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

tags :
Στην Κίνα ο Kim Jong Un - Ζητά από τις ΗΠΑ να χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας
Είναι η τέταρτη φορά που ο Kim επισκέπτεται την Κίνα
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping θα έχει στο Πεκίνο  ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν να πραγματοποιείται μια δεύτερη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Kim και του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Την επίσκεψη του Kim στην Κίνα επιβεβαίωσε  και το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το οποίο μετέδωσε ότι «ο Kim επισκέπτεται την Κίνα ως την 10η Ιανουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Xi Jinping».
Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη του Kim στην Κίνα, την ώρα που πληροφορίες θέλουν τον Kim να ετοιμάζεται για μια νέα συνάντηση με τον Trump.
Πάντως, ο Kim και δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία, εάν οι ΗΠΑ δεν χαλαρώσουν τις κυρώσεις τους κατά της Β. Κορέας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως έχει και άλλες εναλλακτικές εάν δεν προχωρήσει ο διάλογος με τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα.
Σημειώνεται ότι όλες οι επισκέψεις του Kim στην Κίνα έχουν γίνει πριν ή μετά τις συναντήσεις του με τον Trump και πρόεδρο της Ν. Κορέας, Moon Jae in.
Τον Kim συνοδεύουν στην Κίνα η σύζυγος του Ri Sol Ju και κορυφαίοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι, ανάμεσα τους και οι Kim Yong Chol και Ri Yong Ho.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης