Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 51 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 51 μονάδες ο δείκτης PMI
Παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για 27ο συνεχόμενο μήνα
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τριών μηνών αναπτύχθηκε ο κλάδος υπηρεσιών στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/1) στοιχεία της Markit, καθώς ο υποδείκτης που αφορά την ανάπτυξη των νέων επιχειρήσεων περιόρισε τη δυναμική του κατά το τέλος του έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη ωστόσο να παραμένει πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για 27ο συνεχόμενο μήνα.
Σύμφωνα με την Markit, παρά την περιορισμένη δραστηριότητα που εμφάνισε ο κλάδος υπηρεσιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, η ανάπτυξη της οικονομίας αναμένεται να είναι «σχετικά σταθερή».
Όσον αφορά τη συνολική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ιαπωνία για τον ίδιο μήνα, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 52 μονάδες, έναντι 52,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Τα θετικά στοιχεία της έρευνας από τον μεταποιητικό κλάδο δεν αντικατοπτρίστηκαν στη βιομηχανία παροχής υπηρεσιών της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο, όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα αυξήθηκε με τον πιο αδύναμο ρυθμό από τον Μάιο, εάν εξαιρεθεί ο Σεπτέμβριος», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι οι πιέσεις στη ζήτηση μειώνονται, καθώς οι πωλήσεις του ιδιωτικού τομέα σημείωσαν οριακή άνοδο για τον μήνα».
«Ωστόσο, τα σύνθετα δεδομένα υποδεικνύουν έναν σχετικά σταθερό ρυθμό επέκτασης κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018, γεγονός που υποδηλώνει ότι το ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο θα φέρει ανάκαμψη της ανάπτυξης», καταλήγει ο οικονομολόγος της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης