Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχυμένος παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 53,9 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Ενισχυμένος παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 53,9 μονάδες ο PMI
Η απασχόληση στον κλάδο υπηρεσιών αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 7 μηνών
Ενισχυμένος παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/10) στοιχεία της Markit, παρά την πτώση που σημείωσε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,9 μονάδες, έναντι 54,3 μονάδων τον Αύγουστο 2018, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών στις 54 μονάδες.
Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν ελαφρώς τον Σεπτέμβριο, εν μέσω αναγορών σχετικά με την ανθετική ζήτηση, με ορισμένες επιχειρήσεις ωστόσο να εκτιμούν ότι η πολιτική αβεβαιότητα έχει επηρεάσει τόσο την επιχειρηματική εμπιστοσύνη όσο και το κλίμα μεταξύ των πελατών.
Η απασχόληση στον κλάδο υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά μηνών, ενώ το κόστος εισροών κατέγραψε «άλμα» λόγω των υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο.
«Η ζοφερότητα γύρω από το Brexit συνέχισε να υποσκάπτει την εμπιστοσύνη, γεγονός που μεταφράστηκε σε διστακτικότητα των πελατών», σχολιάζει ο διευθυντής του CIPS Group, Duncan Brock, προσθέτοντας ότι η υποτονική βρετανική οικονομία απέτυχε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τον «απογοητευτικό» ρυθμό ανάπτυξης των νέων παραγγελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης