Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 8 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 55,9 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 8 μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 55,9 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI της Γερμανίας υποχώρησε σε χαμηλά 2 μηνών στις 55 μονάδες
Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/10) στοιχεία της Markit, καθώς ο δείκτης παρέμεινε ενισχυμένος καθόλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διμορφώθηκε στις 55,9 μονάδες, έναντι 55 μονάδων τον Αύγουστο του 2018, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.
Καθοριστικός παράγοντας για τον άνοδο του δείκτη ήταν η υψηλότερη ζήτηση στον κλάδο, καθώς και η αυξημένη αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Ωστόσο, η ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών δεν έδωσε περαιτέρω ώθηση στο σύνθετο δείκτη PMI, ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλά δύο μηνών, και συγκεκριμένα στις 55 μονάδες, έναντι 55,6 μονάδων τον Αύγουστο.
«Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η κλάδος υπηρεσιών αυξήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον μεταποιητικό κλάδο, επιβεβαιώνοντας μία θεμελιώδη στροφή στους μοχλούς ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι εξαγωγές αποτέλεσαν παράγοντας-κλειδί πίσω από την ανάπτυξη κατά τη διάρεκια των δύο προηγούμενων ετών πριν από την πρόσφατη επιβράδυνση στη ροή του παγκόσμου εμπορίου, αλλά η εγχώρια ζήτηση έχει γίνει τώρα ο κύριος μοχλός επέκτασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης