Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 50,2 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 50,2 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI της Ιαπωνίας υποχώρησε στις 50,7 μονάδες έναντι 52 μονάδων τον Αύγουστο 2018
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/10) στοιχεία των Markit και Nikkei, καθώς ο κλάδος κατέγραψε σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,2 μονάδες, έναντι 51,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση και η απασχόληση συνέχισαν να αυξάνονται, οι πιέσεις στις τιμές του κλάδου παρέμειναν αυξημένες.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI της χώρας που αφορά τη συνολική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα τη Ιαπωνίας υποχώρησε στις 50,7 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων παρέμεινε σταθερή τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός υποδείκτης στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε σε χαμηλά 22 μηνών, εξαιτίας των προβληματισμών που υπάρχουν για την εξασθενημένη ζήτηση.
«Οι νέες επιχειρήσεις και η απασχόληση αυξήθηκαν με ρυθμούς που ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «η αναιμική αύξηση της παραγωγής ενδέχεται να είναι μεταβατική, καθώς οι ισχυρές πιέσεις της ζήτησης και η δημιουργίας θέσεων εργασίας θα συνεχίσουν να βοηθούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης