Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Ακόμα ελπίζω ότι η Μ. Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ

tags :
Schaeuble: Ακόμα ελπίζω ότι η Μ. Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ
Δεν είναι καλό να είσαι μόνος σου στον κόσμο υποστήριξε ο πρόεδρος της Bundestag
Την θέση ότι ακόμα ελπίζει πως η Μ. Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ διατύπωσε ο πρόεδρος της Bundestag και πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Wolfgang Schaueble.
Με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal στο Λονδίνο, γεγονός που έχει πυροδοτήσει μια νέα έντονη αντιπαράθεση Ρωσίας – Δύσης, ο Schaeuble υποστηρίζει πως η Βρετανία θα αναθεωρήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αλληλεγγύη της έδειξε η ΕΕ.
«Και βέβαια ελπίζω ακόμα ότι οι Βρετανοί θα παραμείνουν εντός της ΕΕ.
Δεν είναι καλό να είσαι μόνος σου στον κόσμο
Βίωσαν την αλληλεγγύη και συνειδητοποίησαν πως η Ευρώπη δουλεύει» αναφέρει σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος της Bundestag.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μ. Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019, υπογραμμίζοντας πως στο σχετικό δημοψήφισμα περίπου το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης.
Οι χώρες της ΕΕ, όπως και οι ΗΠΑ και το NATO, τάχθηκαν στο πλευρό του Λονδίνου και απέλασαν πάνω από 140 ρώσους διπλωμάτες μετά τη δηλητηρίαση του Skripal και της κόρης του στο Λονδίνο, για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Ρωσία.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης