Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα επιμείνουμε στη νομισματική χαλάρωση για να τονώσουμε τον πληθωρισμό - Απαιτείται υπομονή

Kuroda (BoJ): Θα επιμείνουμε στη νομισματική χαλάρωση για να τονώσουμε τον πληθωρισμό - Απαιτείται υπομονή
Ο επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι χρειάζεται ακόμα αρκετό διάστημα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος πληθωρισμού στο 2%
Τη θέση ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα επιμείνει στη νομισματική χαλάρωση προκειμένου να τονώσει τον πληθωρισμό, εξέφρασε σήμερα (31/1) ο επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Βουλής της χώρας.
Ειδικότερα, ο Kuroda τόνιε ότι χρειάζεται ακόμα αρκετό διάστημα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος πληθωρισμού στο 2%, διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι η Bank of Japan θα πειμείνει στη νομισματική χαλάρωσή της.
«Χρειάζεται να προχωρήσουμε με υπομονή στην ισχυρότερη νομισματική χαλάρωση για την οικονομία της Ιαπωνίας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Bank of Japan δεν σχεδιάζει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα κατά την παρούσα χρονική στιγμή, προειδοποιώντας ότι είναι μία διαδικασία κατά την οποία απαιτείται προσοχή.
«Οι υπηρεσίες που προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων οφείλουν να διαθέτουν επαρκή μέτρα ασφαλείας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Kuroda.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα (29/1) ο Οργανισμός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας διέταξε βελτιώσεις στις λετιουργίες της εταιρείας συναλλαγής κρυπτονομισμάτων Coincheck, μετά την κλοπή ψηφιακών νομισμάτων αξίας 500 εκατ. δολ. από χάκερς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης