Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Πλήγμα 10 δισ. λιρών στη βρετανική οικονομία λόγω Brexit

Carney (BoE): Πλήγμα 10 δισ. λιρών στη βρετανική οικονομία λόγω Brexit
Περίπου 10 δισ. λίρες ετησίως κοστίζει στην οικονομία της Βρετανίας το δημοψήφισμα για το Brexit, φέρεται να δήλωσε ο Mark Carney
Περίπου 10 δισ. λίρες ετησίως κοστίζει στην οικονομία της Βρετανίας το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE), Mark Carney, σε επικεφαλής επιχειρήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Times».
Ένας συμμετέχοντας σε μια συνάντηση στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ζήτησε από τον Carney να ποσοτικοποιήσει τη χαμένη οικονομική ανάπτυξη μετά το δημοψήφισμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Ενώ η οικονομία της Βρετανίας έχει αποδώσει καλύτερα από ό,τι προέβλεπε η ΒοΕ μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, εντούτοις αναπτύχθηκε με τον πιο αργό ρυθμό από τις επτά πλούσιες οικονομίες (G7) κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2017.
Ο Carney δήλωσε ότι θεωρεί ότι η απώλεια οικονομικής ανάπτυξης ισοδυναμεί με ένα ποσό ανάμεσα στα δύο και τα τρία τέταρτα της εβδομαδιαίας αύξησης των 350 εκατ. λιρών στις δημόσιες δαπάνες, που οι υποστηρικτές της Brexit αναφέρουν ότι ήταν ένα βασικό πλεονέκτημα του Brexit.
Κυβερνητικοί στατιστικολόγοι έχουν κατηγορήσει τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Boris Johnson, για κατάχρηση κρατικών δεδομένων με την επανάληψη του ποσού των 350 εκατ. λιρών την εβδομάδα.
Εκπρόσωπος της BoE αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα στο «Reuters».
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, δεν είχε επιτραπεί σε μέσα ενημέρωσης να παρακολουθήσουν τη συνάντηση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης