Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI
Όλοι οι υποδείκτες του μεταποιητικού κλάδου εμφάνισαν ταχύτερη ανάπτυξη τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους
Με ταχύτερους ρυθμούς επεκτάθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (2/1) στοιχεία της Markit και της Caixin, καταδεικνύοντας ενισχυμένη δραστηριότητα για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 51,5 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Νοέμβριο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, όλοι οι υποδείκτες του κλάδου εμφάνισαν ταχύτερη ανάπτυξη τον Δεκέμβριο, και τη σημαντικότερη άνοδο να καταγράφεται στην παραγωγή και τις νέες παραγγελίες της χώρας.
«Οι συνθήκες λειτουργίας του μεταποιητικού κλάδου βελτιώθηκαν τον Δεκέμβριο, ενισχύοντας την αίσθηση ότι η οικονομική ανάπτυξη σταθεροποιήθηκε το 2017, αποδίδοντας ακόμα καλύτερα απ' ότι αναμενόταν», υπογράμμισε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong.
Παράλληλα, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί κατά τα τέλη του νέου έτους, καθώς το Πεκίνο θα συνεχίσει να μειώνει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, να επιβάλλει εμπόδια στην παραγωγή λόγω των περιβαλλοντικών μέτρων, καθώς και να επιβραδύνει τη δραστηριότητα της αγοράς.
«Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμάμε τις καθοδικές πιέσεις στην ανάπτυξη για το επόμενο έτος, λόγω της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής και της ενίσχυσης της εποπτείας της χρηματοδότησης της τοπικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Zhong.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης