Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επιβράδυνση της μεταποιητικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI

Κίνα: Επιβράδυνση της μεταποιητικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 51,5 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος παρέμεινε σε ρυθμούς ανάπτυξης για 14ο συνεχόμενο μήνα
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, καταγράφοντας ωστόσο οριακή επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Αύγουστο, παραμένοντας ωστόσο σε ρυθμούς ανάπτυξης για 14ο συνεόχμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας, οι παραγωγή της Κίνας ανέφεραν ισχυρά κέρδη, τα οποία τροφοδοτούνται από τις δαπάνες στις υποδομές, τις ισχυρότερε τιμές εργοστασίων και την ανάκαμψη των εξαγωγών.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι η αύξηση των κερδών στις κινεζικές βιομηχανικές επιχειρήσεις επιταχύνθηκε τον Αυγουστο με τους ταχύτερους μηνιαίους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων ετών, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών στα βασικά προϊόντα, ενώ οι χαλυβουργικές εταιρείες εξακολουθούν αυξάνουν τα αποθέματά τους.
Ωστόσο, οι ανησυχίες για την απότομη πτώση της ζήτησης για τους επόμενους μήνες έχουν συμβάλει στην απότομη πτώση της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος κατά -20% τον τελευταίο μήνα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του χάλυβα εξακολουθούν να αυξάνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης