Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Merkel στηρίζει τον Schaeuble για τη στάση που κράτησε στο Eurogroup της Μάλτας

Η Merkel στηρίζει τον Schaeuble για τη στάση που κράτησε στο Eurogroup της Μάλτας
Στο Βερολίνο δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συμφωνίας στην Μάλτα
Στο πλευρό του γερμανού υπουργού Οικονομικών, W. Schaeuble, για τη σκληρή του στάση για το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, βρίσκεται η γερμανική κυβέρνηση.
Μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωσή της, η οποία και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, τονίζεται ότι «για να δοθούν νέα κεφάλαια, το ΔΝΤ πρέπει να συμφωνήσει για την οικονομική συμμετοχή του.
Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη Γερμανία, ώστε να δοθεί νέα χρηματοδότηση».
Σύμφωνα με όσα είπε ο Schaeuble, «διαφορετικά θα ήταν μια ριζική διαφοροποίηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία δεν θα συμβαδίζει με την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου, με συνέπεια την ακύρωση του ελληνικού προγράμματος». Ακόμη, κατά τον ίδιο, «τα περιθώρια ελάφρυνσης του χρέους με την μορφή που τα ζητά το ΔΝΤ είναι πολύ περιορισμένα».
Και ενώ στο Βερολίνο δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συμφωνίας στην Μάλτα, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνέδεσε με την ελάφρυνση του χρέους την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και επιτέθηκε εναντίον όσων θέλουν επιστροφή στο 2015 και Grexit, άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και των Χριστιανοκοινωνιστών.
Ο  πρώην Υπουργός Μεταφορών, Peter Ramsauer, στην εφημερίδα Bild εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο κ. Schaeuble θα κρατήσει σκληρή θέση».’
Παράλληλα, ο ειδικός για οικονομικά θέματα του κόμματος της A. Merkel, ο Eckhardt Rehberg,  υπογράμμισε ότι «η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι σοβαρή.
Ο κ. Τσίπρας έχει κοντή μνήμη.
Την Παρασκευή υπήρξε μια συμφωνία στην Μάλτα και την Κυριακή θέτει όρους για την εφαρμογή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης