Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Παρέμβαση της Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου φοβάται η Γερμανία

Il Sole 24 Ore: Παρέμβαση της Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου φοβάται η Γερμανία
Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους, ιδίως δεδομένου ότι το λαϊκίστικο ξενοφοβικό AfD έχει κερδίσει ποσοστά
Παρέμβαση της Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου φοβάται η Γερμανία και για αυτόν τον λόγο ενισχύει τον αγώνα κατά των ύβρεων και των επιθέσεων μίσους στο διαδίκτυο.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η ιταλική εφημερίδα, Il Sole 24 Ore, τονίζοντας πως η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εντείνει τις προσπάθειες κατά ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο έρχεται ως αποτέλεσμα της αύξησης των εν λόγω φαινομένων, μετά την απόφαση της καγκελαρίου Angela Merkel να ανοίξει τα σύνορα σε πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, πριν από 1,5 περίπου χρόνο.
Ένας ακόμα λόγος είναι ο φόβος ότι η διάδοση ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την ανησυχία ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παρέμβει στις εκλογές, όπως το έκανε στις αμερικανικές εκλογές το 2016.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους, ιδίως δεδομένου ότι το λαϊκίστικο ξενοφοβικό AfD έχει κερδίσει ποσοστά.
Όπως και άλλα όμοια κινήματα στην Ευρώπη - σημειώνει η Sole 24 Ore - το AfD θα μπορούσε να δεχτεί στήριξη από τη Μόσχα, και με τη μορφή διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης