Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szydlo (πρωθυπουργός Πολωνίας): Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς από τον Hollande, τον πρόεδρο του 4%

Szydlo (πρωθυπουργός Πολωνίας): Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς από τον Hollande, τον πρόεδρο του 4%
Συνεχίζοντας την πολεμική με την  ΕΕ η Szydlo ξεκαθάρισε, πως η χώρα της δεν θα δεχθεί καμία συζήτηση για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων
Για εκβιασμό κατήγγειλε τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande η πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydlo σήμερα 10/3/2017 μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Η Βαρσοβία, που αποπειράθηκε χθες Πέμπτη 9 Μαρτίου να μπλοκάρει την επανεκλογή του Πολωνού Donald Tusk στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αρνήθηκε να υπογράψει τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο Hollande παρατήρησε, πως η Πολωνία είναι η χώρα, που έχει λάβει τους περισσότερους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, κάτι που ενόχλησε τη Szydlo.
«Δεν θα δεχθώ εκβιασμούς από έναν πρόεδρο της απήχησης του 4%, που πρόκειται σύντομα να εγκαταλείψει το γραφείο του», είπε η πρωθυπουργός της Πολωνίας απευθυνόμενη στον Hollande.  
Η Πολωνία πρόκειται να περισσότερα τουλάχιστον 100 δισ.ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ κατά τη χρονική περίοδο 2014-2020, αν και η χώρα αυτή της ανατολικής Ευρώπης έχει διαφορετική προσέγγιση από το Βερολίνο και το Παρίσι σε θέματα όπως αυτό της μετανάστευσης.
«Ορισμένοι ηγέτες της Ευρώπης πιστεύουν ότι τα πάντα και οτιδήποτε μπορεί να αγοραστεί με χρήματα και εμείς είπαμε, πως δεν συμφωνούμε με αυτό», σημείωσε η  Szydlo σχετικά με την θέση της στο θέμα επανεκλογής του Tusk.
Συνεχίζοντας την πολεμική με την  ΕΕ η Szydlo ξεκαθάρισε, πως η χώρα της δεν θα δεχθεί καμία συζήτηση για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης