Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Η ακροδεξιά συνιστά απειλή για τη Γαλλία και την Ε.Ε. - Η Ευρώπη θα εκραγεί, αν δε μετασχηματιστεί

Hollande: Η ακροδεξιά συνιστά απειλή για τη Γαλλία και την Ε.Ε. - Η Ευρώπη θα εκραγεί, αν δε μετασχηματιστεί
«Η Ευρώπη των 27 δε μπορεί πλέον να είναι μια ομοιόμορφη Ευρώπη», είπε ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος
Η ακροδεξιά συνιστά απειλή για τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, από έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας - δε διεκδικεί την επανεκλογή του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της χώρας - δήλωσε πως η Marine Le Pen, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο και υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, συνιστά «απειλή» για τη χώρα, αλλά και συνολικά για την Ε.Ε..
Η νίκη της Le Pen στις εκλογές θα μεταφραστεί «άμεσα σε εκκίνηση της διαδικασίας εξόδου [της χώρας] από την Ευρωζώνη, ακόμα και από την Ε.Ε.», εκτίμησε ο Hollande, προσθέτοντας πως «όλοι οι λαϊκιστές αποσκοπούν να φύγουν από την Ευρώπη».
Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι «τελευταίο καθήκον του [προτού αποχωρήσει από την προεδρία] είναι να κάνω ό,τι είναι πιθανό, ώστε η Γαλλία να μην πειστεί από αυτή την προοπτική».
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, ενώ προειδοποίησε ότι, αν δεν εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο, «η Ευρώπη θα εκραγεί».
«Η Ευρώπη των 27 δε μπορεί πλέον να είναι μια ομοιόμορφη Ευρώπη», είπε.
Επισήμανε, δε, πως «για μεγάλο διάστημα, η ιδέα μιας διαφοροποιημένης Ευρώπης, με διαφορετικές ταχύτητες εγείρει αντιδράσεις.
Αλλά σήμερα πρόκειται για μια ιδέα που αυτοεπιβάλλεται», καθώς «σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρώπη θα εκραγεί».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης