Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Η Ιταλία είναι πλέον ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη

Il Sole 24 Ore: Η Ιταλία είναι πλέον ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη
Η Ιταλία είναι μία από τις πιο αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης και της ΕΕ, επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι η Ιταλία γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη διατυπώνει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, σε σημερινό (14/2) δημοσίευμά της, με αφορμή τις τελευταίες εκτιμήσεις της Κομισιόν για την οικονομία σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, ο συνδυασμός της βραδείας ανάπτυξης και του μεγάλου κρατικού χρέους καθιστούν την Ιταλία μία από τις πιο αδύναμες οικονομίες στην Ευρώπη.
Σε αυτό το γεγονός αποδίδει η εφημερίδα τις αμφιβολίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το αν η Ιταλία κάνει αρκετά για να βγει από αυτή την κατάσταση.
Αν προσθέσει κανείς τη διαρκή ένταση και τα προβλήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η Ιταλία χαρακτηρίζεται ακόμα περισσότερο ως μια αμφίβολη περίπτωση.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι - αναφέρει η Sole 24 Ore - η Ιταλία, η οποία έκανε θαύματα στο παρελθόν, κυρίως στο εξαγωγικό κομμάτι, πλέον δε μπορεί να ελπίζει ότι θα ξεφύγει από τις ευθύνες της αυτή τη φορά.
Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν αποτελούν μια περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η κρίση έχει γίνει μια μόνιμη κατάσταση στη χώρα και, ως εκ τούτου, ολοένα και πιο επικίνδυνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης