Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Οι ποδοσφαιρικές μεταγραφές στο στόχαστρο των… κινεζικών αρχών, λόγω εκροής κεφαλαίων

AFP: Οι ποδοσφαιρικές μεταγραφές στο στόχαστρο των… κινεζικών αρχών, λόγω εκροής κεφαλαίων
Αλλάζουν οι κανόνες για τις κινεζικές ομάδες 
Στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις εκροές κεφαλαίων, οι κινεζικές αρχές έθεσαν στο στόχαστρό τους και τις μεταγραφές διεθνών… ποδοσφαιριστών.
Όπως μεταδίδει το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο), με βάση τους νέους κανόνες της Κινεζικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CFA), οι ομάδες της Super League Κίνας δε θα μπορούν να «κατεβάζουν» στο γήπεδο εντεκάδα με περισσότερους από τρεις διεθνείς παίκτες.
Η αλλαγή έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου, οπότε και ξεκινά η νέα αγωνιστικής σεζόν.
Προηγουμένως, οι κινεζικές ομάδες μπορούσαν να έχουν τέσσερις διεθνείς παίκτες στη βασική εντεκάδα, υπό την προϋπόθεση ο ένας να προερχόταν από άλλη ασιατική χώρα.
Σύμφωνα με τη CFA, η απόφαση είναι επωφελής για τη συνολική ανάπτυξη του κινεζικού ποδοσφαίρου, επωφελής για την καλλιέργεια των Κινέζων ποδοσφαιριστών και επωφελής για την εθνική ομάδα της Κίνας».
Επιπλέον, και εδώ εντοπίζει κανείς την οικονομική πτυχή, η απόφαση θα χαλιναγωγήσει «την πρόσφατη εμφάνιση των παράλογων επενδύσεων και την καταβολή των υψηλών τελών μεταβίβασης και των υψηλών μισθών για τους εγχώριους και διεθνείς ποδοσφαιριστές».
Η απόφαση, η οποία λαμβάνεται εν μέσω της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ενδέχεται να αναστατώσει ή και να εμποδίσει ορισμένες από τις συμφωνίες που βρίσκονται στα σκαριά.
Οι επιχειρηματίες πίσω από τις μεγάλες ομάδες της Super League Κίνας, παρακινούμενοι από όραμα του ποδοσφαιρόφιλου προέδρου Xi Jinping να γίνει η Κίνα μια υπερδύναμη του ποδοσφαίρου και να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχουν αφειδώς δαπανήσει χρήματα για τις ομάδες τους.
Μάλιστα, μόλις τον περασμένο μήνα, η Κίνα έσπασε για πέμπτη χρονιά μέσα στο έτος το ρεκόρ Ασίας για την αγορά ενός παίκτη, καθώς η Shanghai SIPG πλήρωσε στη βρετανική Chelsea 60 εκατ. ευρώ για την αγορά του Βραζιλιάνου μέσου Oscar.
Στην ίδια πόλη, η Shanghai Shenhua δίνει τέτοιο μισθό στον Αργεντίνο Carlos Tevez, που έχει καταστεί ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης