Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατάληψη της Μοσούλης

Hollande: Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατάληψη της Μοσούλης
«Όλα όσα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του Ιράκ είναι επιπλέον συνθήκες για να αποφύγουμε να υπάρξουν από το Ισλαμικό Κράτος επιθέσεις εναντίον του εδάφους μας»
Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση του Διεθνούς Συνασπισμού και των ιρακινών δυνάμεων για ανακατάληψη της Μοσούλης, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
«Δεν τελειώσαμε (με τους τζιχαντιστές), υπάρχει η Μοσούλη.
Μας επιβεβαιώθηκε ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο το συντομότερο δυνατόν, την άνοιξη, σε κάθε περίπτωση πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Βαγδάτη, όπου και βρέθηκε σήμερα, ο Σοσιαλιστής πολιτικός.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Hollande δήλωσε πως η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ επιτρέπει την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία:
«Όλα όσα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του Ιράκ είναι επιπλέον συνθήκες για να αποφύγουμε να υπάρξουν από το Ισλαμικό Κράτος επιθέσεις εναντίον του εδάφους μας.
Το να δρούμε εναντίον της τρομοκρατίας εδώ στο Ιράκ σημαίνει επίσης ότι αποτρέπουμε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας και άρα αποφεύγουμε να υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις για τους συμπατριώτες μας από την επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ».
Σημειώνεται ότι περίπου 500 Γάλλοι ενεργούν ως σύμβουλοι, εκπαιδεύουν και υποστηρίζουν τους Ιρακινούς στρατιώτες στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών, χωρίς όμως να συμμετέχουν άμεσα σε χερσαίες μάχες.
Προς το παρόν ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει τους Ιρακινούς στρατιώτες που επιχειρούν την ανακατάληψη της Μοσούλης με αεροπορικές επιδρομές.
«Το διακύβευμα είναι η ανακατάληψη της Μοσούλης.
Για να το πετύχουμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να εκπαιδεύσετε, να υποστηρίξετε τις ιρακινές δυνάμεις και να τους δώσετε τις καλύτερες συμβουλές» είπε ο Hollande, ο οποίος το απόγευμα θα βρεθεί στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης