Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Η αντιμετώπιση του ISIS στο Ιράκ αποτρέπει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία

tags :
Hollande: Η αντιμετώπιση του ISIS στο Ιράκ αποτρέπει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία
Η ανακατάληψη της Μοσούλης είναι το διακύβευμα στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είπε ο Hollande
Την θέση ότι η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ επιτρέπει την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βαγδάτη.
«Όλα όσα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του Ιράκ είναι επιπλέον συνθήκες για να αποφύγουμε να υπάρξουν από το Ισλαμικό Κράτος επιθέσεις εναντίον του εδάφους μας.
Το να δρούμε εναντίον της τρομοκρατίας εδώ στο Ιράκ σημαίνει επίσης ότι αποτρέπουμε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας και άρα αποφεύγουμε να υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις για τους συμπατριώτες μας από την επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ» είπε ο Hollande κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον Γάλλων στρατιωτών που εκπαιδεύουν τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.
Σημειώνεται ότι περίπου 500 Γάλλοι ενεργούν ως σύμβουλοι, εκπαιδεύουν και υποστηρίζουν τους Ιρακινούς στρατιώτες στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών, χωρίς όμως να συμμετέχουν άμεσα σε χερσαίες μάχες.
Προς το παρόν ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει τους Ιρακινούς στρατιώτες που επιχειρούν την ανακατάληψη της Μοσούλης με αεροπορικές επιδρομές.
«Το διακύβευμα είναι η ανακατάληψη της Μοσούλης.
Για να το πετύχουμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να εκπαιδεύσετε, να υποστηρίξετε τις ιρακινές δυνάμεις και να τους δώσετε τις καλύτερες συμβουλές» είπε ο Hollande, ο οποίος το απόγευμα θα βρεθεί στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης