Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Εάν στις εκλογές του 2017 επικρατήσει η ακροδεξιά τότε η Γαλλία δεν θα είναι η Γαλλία

Hollande: Εάν στις εκλογές του 2017 επικρατήσει η ακροδεξιά τότε η Γαλλία δεν θα είναι η Γαλλία
Υπάρχουν περίοδοι στην ιστορία που τα πάντα μπορεί να αλλάξουν με δραματικό τρόπο, ζούμε μία από αυτές
Σκληρός ήταν στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος Hollande, το τελευταίο που απευθύνει στο λαό ως πρόεδρος πριν από τις εκλογές του 2017.
Όπως είπε «εάν κερδίσει η ακροδεξιά στις επόμενες εκλογές την προεδρία της χώρας τότε η Γαλλία δεν θα είναι Γαλλία».
Ο Hollande υπερασπίστηκε την προεδρία του και αναφέρθηκε χωρίς να το κατονομάσει στις πολιτικές του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος Εθνικό Μέτωπο η πρόεδρος του οποίου Marine LePen αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, εάν οι δημοσκοπήσεις αποδειχθούν ακριβείς.
«Υπάρχουν περίοδοι στην ιστορία που τα πάντα μπορεί να αλλάξουν με δραματικό τρόπο.
Ζούμε μία από αυτές», σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.
«Πώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη χώρα μας ζαρωμένη πίσω από τείχη, κλεισμένη στη δική της αγορά και μόνο, να επιστρέφει στο εθνικό της νόμισμα και έπειτα απ' όλ' αυτά, να κάνει διακρίσεις μεταξύ των ίδιων των παιδιών της λόγω της καταγωγής τους», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά επισήμανε την απόφαση των ψηφοφόρων της Βρετανίας τον Ιούνιο το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ως εξελίξεις οι οποίες έδειξαν πως η δημοκρατία, η ελευθερία και η ειρήνη είναι "ευάλωτες και μπορεί να ανατραπούν" και πως οι "εξτρεμισμοί" βρίσκονται "σε άνοδο".
Ειδικά η τοποθέτηση του Hollande όσον αφορά το Brexit ήταν σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη που εξέφρασε χθες Σάββατο (31/12) η καγκελάριος της Γερμανίας A. Merkel.
Η Merkel, που σε αντίθεση με τον ίδιο θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία το 2017, περιέγραψε το 2016 λέγοντας πως έδωσε σε πολλούς την εντύπωση ότι ο κόσμος "γύρισε ανάποδα".
Σε δήλωσή της λίγη ώρα αργότερα η LePen απέρριψε τις επικρίσεις του προέδρου της Γαλλίας.
«Το να μιλάει κανείς για απομόνωση αναφερόμενος σε ένα σχέδιο το οποίο, αντίθετα, εντάσσεται στη ροή της ιστορίας, μετά το Brexit και την εκλογική νίκη του Trump είναι μια ξεκάθαρη παρερμηνεία της εξέλιξης του κόσμου και των βαθύτερων προσδοκιών των ανθρώπων», υποστήριξε η πρόεδρος του κόμματος της γαλλικής ακροδεξιάς.
Το μήνυμά του ο Hollande καταφέρθηκε επίσης εναντίον του υποψήφιου του δεξιού κόμματος οι Ρεπουμπλικάνοι στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας πως θέλει να κακοποιήσει την κοινωνία, ενώ προειδοποίησε την κεντροαριστερά ότι ο κατακερματισμός της θα οδηγήσει στην εξάλειψή της από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την 23η Απριλίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης