Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη απόδειξη ότι η Τουρκία βυθίζεται στο χάος

Il Sole 24 Ore: Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη απόδειξη ότι η Τουρκία βυθίζεται στο χάος
Η Ευρώπη δε μπορεί απλώς να στέκεται και να παρακολουθεί την Τουρκία να βυθίζεται στο χάος, καταλήγει η ιταλική εφημερίδα
Ως ακόμα μία απόδειξη ότι η Τουρκία βυθίζεται στο χάος αναφέρεται στη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, σε σημερινό (20/12) δημοσίευμά της, η δολοφονία του πρέσβη καταδεικνύει το πόσο εύθραυστη έχει καταστεί η Τουρκία υπό την ηγεσία του Recep Tayyip Erdogan.
Με μια σφαίρα πιστολιού, όπως στο Σαράγιεβο το 1914, η Τουρκία εγκαταλείπει την Ευρώπη και συντάσσεται με τη Μέση Ανατολή, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Στη συνέχεια προσθέτει αιχμηρά: «Δεν είναι αρκετό να επιβιώσεις ένα πραξικόπημα, δεν είναι αρκετό να γίνεις απόλυτος μονάρχης και να εξουδετερώσεις τη νόμιμη αντιπολίτευση.
Δεν αρκεί να απομονώσεις τους υποστηρικτές του Gulen και να εκκαθαρίσεις χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς για να πάρεις τον έλεγχο της χώρας.
Αυτό είναι το μάθημα που η δολοφονία του πρέσβη διδάσκει στον Erdogan».
Αλλά και οι δυτικοί ηγέτες, που έχουν συνεισφέρει εκούσια στην απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ευρώπη, μπορούν να πάρουν μαθήματα από αυτό το επεισόδιο.
Κατά την Il Sole 24 Ore όχι μόνο η Τουρκία, αλλά και η Ευρώπη πληρώνει τα λάθη του Erdogan.
Η Ευρώπη δε μπορεί απλώς να στέκεται και να παρακολουθεί το 16ο ισχυρότερο κράτος στην κόσμο, με το οποίο έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς, να βυθίζεται στο χάος, καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης