Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande (Πρόεδρος Γαλλίας): Να εκκενωθεί το Χαλέπι υπό την εποπτεία διεθνών επιτηρητών

Hollande (Πρόεδρος Γαλλίας): Να εκκενωθεί το Χαλέπι υπό την εποπτεία διεθνών επιτηρητών
Ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους αμάχους της πόλης
Στο κρίσιμο ζήτημα του Χαλεπιού της Συρίας, όπου τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αναφέρθηκε σήμερα (14/12) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η γαλλική προεδρία, ο Hollande τάχθηκε υπέρ της εκκένωσης των αμάχων από την πόλη, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα συμβεί υπό την επίβλεψη των διεθνών παρατηρητών και υπό την παρουσία ανθρωπιστικών οργανώσεων.
"Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο του συμβουλίου άμυνας και εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν εντολής Hollande.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο πύργος του Άιφελ, σε ένδειξη υποστήριξης απέναντι στην "ανυπόφοροι κατάσταση" που βιώνουν οι κάτοικοι του Χαλεπιού, θα σβήσει τα φώτα του σήμερα (14/12) στις 8:00 μ.μ. τοπική ώρα (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης