Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Η απόσυρση Hollande από τις εκλογές αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας του

La Repubblica: Η απόσυρση Hollande από τις εκλογές αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας του
«Το κόμμα θα πρέπει να ανασχηματιστεί και να καθαρίσει τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω του ο Hollande»
Η απόφαση του Francois Hollande, να μην κατέλθει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017 και, ως εκ τούτου, να μη διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του, αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας του.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο κοινωνιολόγος Marc Lazar, σε άρθρο του που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Ειδικότερα, ο Lazar τονίζει πως η απόφαση του Hollande να αποσυρθεί από τις εκλογές καθιστά ξεκάθαρο ένα πράγμα, ότι απέτυχε.
«Στο τηλεοπτικό μήνυμά του, το οποίο αποτέλεσε έκπληξη για όλους, υπεραμύνθηκε των κινήσεών του από την ανάληψη της προεδρίας του κράτους και έπειτα», γράφει ο κοινωνιολόγος, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «αυτό που δε μπορεί να αποτρέψει είναι η πλειοψηφία των Γάλλων να βλέπει την απόφασή του ως παραδοχή της αποτυχίας του».
Ο Hollande, επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο, ήταν πεπεισμένος ότι θα κέρδιζε τις εσωκομματικές εκλογές των Σοσιαλιστών για το χρίσμα.
Το ενδεχόμενο ήττας στο ίδιο του το κόμμα θα ήταν μια τρομερή ταπείνωση για τον Γάλλο πρόεδρο.
Η αριστερά, εκτιμά ο Lazar, φαίνεται καταδικασμένη να χάσει τις προεδρικές εκλογές του 2017, ανεξαρτήτως του ποιος θα τις διεκδικήσει.
Ωστόσο, χάσει ή κερδίσει - κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο - το κόμμα θα πρέπει να ανασχηματιστεί και να καθαρίσει τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω του ο Hollande, καταλήγει το δημοσίευμα της Repubblica.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης