Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Μάιο 2017 πρότεινε ο Hollande

Γαλλία: Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Μάιο 2017 πρότεινε ο Hollande
Μερικά μόνο από τα μέτρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι έρευνες χωρίς εντάλματα και η απαγόρευση δημοσίων συγκεντρώσεων 
Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως και τον Μάιο του 2017 πρότεινε για τη χώρα του ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης στο Μαρακές, όπου παρευρίσκεται σε συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα.
Σημειώνεται πως οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα λάβουν χώρα στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου 2017, γεγονός που σημαίνει πως ο κ.Hollande αποσκοπεί στην επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι και το τέλος της θητείας του.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν αποτέλεσμα των πολλαπλών τρομοκρατικών χτυπημάτων από τους τζιχαντιστές στο Παρίσι την μοιραία νύχτα της 13ης Νοεμβρίου 2015 αλλά του μακελειού στη Νίκαια, ωστόσο οι Γάλλοι αντέδρασαν έντονα, καθώς η ισχυρότατη αστυνομική και στρατιωτική παρουσία παραβιάζει βασικές ελευθερίες των πολιτών.
Ενδεικτικά, μερικά μόνο από τα μέτρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι έρευνες χωρίς εντάλματα, η απαγόρευση δημοσίων συγκεντρώσεων κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης