Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Η αποκλιμάκωση της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ χρειάζεται ακόμα πολύ καιρό

Commerzbank: Η αποκλιμάκωση της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ χρειάζεται ακόμα πολύ καιρό
Η Commerzbank εκτίμησε, ότι - αντίθετα από τις προβλέψεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΚΤ - ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα παραμείνει στο τρέχον χαμηλό του επίπεδο
Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για το σταδιακό περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το οποίο αναμένεται να παραταθεί πέραν του Μαρτίου 2017, που λήγει επισήμως.
Αυτό εκτιμά σε οικονομική της ανάλυση την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 η μεγάλη γερμανική τράπεζα Commerzbank, σύμφωνα με την οποία η απογοητευτική πορεία του πληθωρισμού - που παραμένει χαμηλός - καθιστά απαραίτητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στη σημερινή του μορφή και έκταση.
Η Commerzbank μεταξύ άλλων σχολιάζει, ότι η ΕΚΤ έχει ορίσει με σαφήνεια τις συνθήκες υπό τις οποίες οι αγορές ομολόγων 80 δισ. ευρώ μηνιαίως που πραγματοποιεί θα περιοριστούν: «Μέχρι το Συμβούλιο Διακυβέρνησης [της ΕΚΤ] να διαγνώσει μια διαρκή βελτίωση στην πορεία του πληθωρισμού που να είναι συμβατή με τον [καταστατικό] στόχο» της κεντρικής τραπέζης του ευρώ, για πληθωρισμό περί του 2% (=σταθερότητα τιμών).
Επιπλέον, η Commerzbank εκτίμησε, ότι - αντίθετα από τις προβλέψεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΚΤ - ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα παραμείνει στο τρέχον χαμηλό του επίπεδο, βασικός λόγος για τον οποίο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα παραταθεί και πέραν του Μαρτίου 2017.
«Η αποκλιμάκωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα χρειαστεί πολύ καιρό ακόμα», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η γερμανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης