Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2017 η Ρωσία θα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο με συγκομιδή 72 εκατ τόνους

tags :
Το 2017 η Ρωσία θα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο με συγκομιδή 72 εκατ τόνους
Η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι παραδοσιακοί εισαγωγείς του ρωσικού σιταριού, μειώνοντας τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία
Πρόσφατα το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δημοσίευσε τις παγκόσμιες προβλέψεις της για το 2016/17, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο, για πρώτη φορά, με συγκομιδή 72 εκατομμύρια τόνους.
Οι κυρώσεις έχουν επηρεάσει την Ρωσία αλλά η Ρωσία εύκολα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. 
(Για παράδειγμα) όταν η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στην αμερικανική σόγια οι ρώσοι αντικατέστησαν την σόγια με λούπινα, τα οποία αναπτύσσονται καλά στα ρωσικά εδάφη. Τα τελευταία δύο χρόνια, στην περιοχή της Μαύρης Γης της Ρωσίας, πολλά εργοστάσια έχουν κατασκευαστεί για την επεξεργασία των λούπινων.
«Οι εξαγωγές ρεκόρ για το ρωσικό σιτάρι αποδίδονται και στο γεγονός ότι είναι φθηνότερο λόγω της μεταβολής της συναλλαγματικής ισοτιμίας»
Στο διάστημα 2015/2016, η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο στο σιτάρι, οι εξαγωγές της ξεπεράστηκαν μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο διάστημα 2016/17, η παραγωγή σίτου στην ΕΕ προβλέπεται να μειωθεί κάτω από 9 εκατομμύρια τόνους λόγω των υπερβολικών βροχοπτώσεων σε βασικές αναπτυσσόμενες περιοχές, ιδίως στη Γαλλία.
Οι εξαωγές της Ρωσίας σε σιτάρι αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,5 εκατομμύρια τόνους κατά το 2017, φθάνοντας στο ρεκόρ των 30 εκατ. τόνων...
Η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι παραδοσιακοί εισαγωγείς του ρωσικού σιταριού, μειώνοντας τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης