Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Σε χαμηλό τριετίας το outlook της παγκόσμιας οικονομίας για το γ΄ τρίμηνο 2016

Ifo: Σε χαμηλό τριετίας το outlook της παγκόσμιας οικονομίας για το γ΄ τρίμηνο 2016
Τα εν λόγω αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στην παγκόσμια αστάθεια που έχει επιφέρει η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ
Σε χαμηλό τριετίας, αναφορικά με το γ΄ τρίμηνο του 2016, μειώθηκε η προσδοκία για την παγκόσμια οικονομία, καθώς και οι προοπτικές της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα (11/8) στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου, (Ifo).
Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Οικονομική Έρευνα του ινστιτούτου ανέφερε ότι ο δείκτης που χρησιμοποιείται για τη σχετική μέτρηση κατέγραψε πτώση -4,5 μονάδων, φτάνοντας στις 86 μονάδες για το τρίτο τρίμηνο του έτους, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον των τριών τελευταίων ετών, ενώ βρίσκεται μειωμένος κατά 10 μονάδες σε σχέση με τον προβλεπόμενο μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Παράλληλα, το Ifo δήλωσε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα υποδεικνύουν μία αντιστροφή στο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα το περασμένο τρίμηνο.
«Οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση παραμένουν δυσμενείς, ενώ οι προσδοκίες της οικονομίας είναι περεταίρω αρνητικές σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Clemens Fuest.
Να σημειώσουμε ότι η έρευνα της Ifo διενεργήθηκε σε δείγμα 1.086 οικονομικών εμπειρογνωμόνων, από 115 χώρες, οι οποίοι κλήθηκαν να εκτιμήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η οικονομία και τις προοπτικές της.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα εν λόγω αποτελέσματα οφείλονται κυρίως στην παγκόσμια αστάθεια που έχει επιφέρει η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η οικονομική επιβράδυνση στην Ασία.
«Στην Ευρώπη, το οικονομικό κλίμα είναι συνυφασμένο με τον απόηχο της βρετανικής ψηφοφορίας, με μόνο εξαίρεση τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπου το κλίμα είναι πιο αισιόδοξο», σημειώνει η Ifo, η οποία τονίζει ότι ο δείκτης του κλίματος στην Ασία βρίσκεται σε χαμηλό επταετίας, ενώ ο δείκτης στις ΗΠΑ είναι ελαφρώς υψηλότερος σε σχέση με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης