Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου το νέο μακελειό στη Νίκαια

Deutsche Welle: Επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου το νέο μακελειό στη Νίκαια
Οι χθεσινοί εορτασμοί της 14ης Ιουλίου, ημέρας της Βαστίλης, έμελε να βαφτούν στο αίμα 
Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται για μια άλλη μια φορά η Γαλλία, η οποία βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με την τρομοκρατία, μεταδίδει η Deutsche Welle.
Οι χθεσινοί εορτασμοί της 14ης Ιουλίου, ημέρας της Βαστίλης, έμελε να βαφτούν στο αίμα όταν γύρω στις 23.00 χθες βράδυ φορτηγό αγνώστων στοιχείων έπεσε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το καθιερωμένο επετειακό θέαμα με πυροτεχνήματα στην τουριστική Promenade des Anglais στο κέντρο της Νίκαιας.
Ο τραγικός απολογισμός είναι μέχρι τώρα τουλάχιστον 84 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων 18 σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της γαλλικής εισαγγελίας ο οδηγός του φορτηγού έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ενώ όπως τονίστηκε όλα τα στοιχεία συντείνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού πιθανών εμπλεκόμενων.
Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονται οι γαλλικές αστυνομικές αρχές και ο στρατός σε όλη τη χώρα, ενώ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που μετέβη εκτάκτως στο Παρίσι από την Αβινιόν, αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα εκτάκτως το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας. Σε μήνυμα που απηύθυνε στις 03.45 τα ξημερώματα έκανε λόγο για «επίθεση, ο τρομοκρατικός χαρακτήρας της οποίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».
Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία ήδη βρίσκεται η χώρα για άλλους τρεις μήνες – σημειωτέον ότι αυτή θα έληγε υπό κανονικές συνθήκες στις 26 Ιουλίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης